URGENT

L’Ajuntament tanca les comptes del 2015 en positiu

Compartiu aquesta història

Divendres es van aprovar els comptes municipals corresponents a l’any passat. Segons les dades exposades pel govern, l’exercici anterior es tanca complint amb els diferents indicadors econòmics d’obligat compliment pels ens locals.

D’aquesta manera la liquidació de comptes locals compleix amb la norma de sostenibilitat pressupostària, que regula el creixement dels pressupostos locals i amb la regla de la despesa, que limita el creixement de la despesa de les administracions, i la norma de la sostenibilitat pressupostària.

Tot plegat dóna un resultat positiu en el superàvit del consistori, que assegura haver acabat l’any amb un romanent de tresoreria al voltant del mig milió d’€.

El govern ja havia anunciat, i va reafirmar divendres, que aquest mig milió d’€ es destinaran a eixugar part del deute del consistori, amb la mirada posada en acabar el mandat sense cap deute amb les entitats bancàries. Ho exposava divendres al ple de l’Ajuntament la regidora d’hisenda, Dolors Agüera.

Una voluntat que Esquerra creu que caldria replantejar. Assegura que amb l’actual endeutament, entorn als 2 milions i mig, es fa difícil netejar-lo abans de 3 anys i més atenent al nombre d’ingressos pendents de cobrar i que es troben en procés de reclamació. Ho deia Francesc Alemany.

Una preocupació compartida amb el líder del PP, Óscar Bermán, qui va lamentar que les liquidacions de comptes arrosseguin inversions que mai es fan. El popular critica la gestió econòmica.

El popular a més va recordar que espera rebre resposta del govern entorn a la impugnació que va fer Bermán dels comptes del 2014, quan el regidor d’hisenda de llavors compaginava el seu càrrec amb les funcions de tresorer, quan per normativa no podia ser així.

Finalment els comptes es van aprovar amb el vot a favor del govern, PSC i ICV EUiA, l’abstenció d’Esquerra i C’s i el vot en contra del PP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics