Lloret no pot suspendre el policia acusat de treballar drogat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons el Diari de Girona, la mostra del laboratori confirma la presència d’un elevat nivell de cocaïna en el policia local de Lloret que el 14 de setembre va donar positiu estant de servei.

Quan els companys van veure que el seu comportament no era normal, li van fer la prova i en donar positiu li van retirar l’arma. L’Ajuntament només li permetia realitzar tasques d’oficina però ara, amb les dades del laboratori a la mà, ja el podria suspendre de sou i feina per un període de sis mesos, però no ho podrà fer perquè l’agent ha presentat la baixa mèdica i només pot ser suspès si està en actiu.

La confirmació del laboratori, molt més precisa que el test que va fer la policia local, permetia a l’Ajuntament suspendre l’agent fins que es resolgui l’expedient disciplinari que pot comportar la seva expulsió del cos.

Amb la baixa de l’agent, el policia pot continuar percebent el que li correspongui de la seva nòmina sense anar a treballar, cosa que resultaria impossible si se li apliqués mesura cautelar prevista.

Independentment d’aquesta situació, l’expedient disciplinari per infracció de caràcter molt greu no queda interromput i segueix instruint-se sota supervisió dels serveis jurídics. La importància de la mostra del laboratori és de caràcter jurídic perquè l’Ajuntament disposa d’una evidència indiscutible per fonamentar la més que probable expulsió del policia.

Aquest és l’expedient disciplinari més greu que s’ha instruït dins el cos de policia local en aquesta legislatura. I el problema es va poder identificar perquè els mateixos companys de l’agent van detectar que es comportava de forma estranya el dia dels fets i van optar per sotmetre’l al drogotest.

 

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics