URGENT

Blanes continuarà donant llicències per apartaments turístics  

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament va rebutjar la proposta  presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes que buscava congelar les llicències d’habitatges d’ús turístic durant un any. La moció va aconseguir el suport de la CUP, però no de l’equip de govern que no veia bé suspendre’n la concessió, però sí regular-ho i fer inspeccions.

Segons les dades aportades per la moció, en un any Blanes ha doblat el nombre d’habitatges d’ús turístic, i s’alertava de l’impacte d’aquests habitatges sobre el mercat de lloguer de residència habitual, ja que els encareix.

Pel regidor ecosocialista Víctor Catalán, cada vegada hi ha menys habitatge de lloguer perquè els propietaris  prefereixen apostar per l’ús turístic dels seus immobles, el que fa que s’incrementi el cost de la resta de lloguers.

Des del govern, el republicà Àngel Canosa considera que s’han de tenir en compte altres variables, no només els que en fan un ús empresarial, sinó també aquells que no utilitzen l’apartament durant els mesos d’estiu i que el lloguen, deia, per tirar endavant.

Actualment en són 652 els habitatges turístics registrats a Blanes, explicava la regidora de Turisme Dafne Galvany, i no se’n pot suspendre la tramitació fins al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics