Gairebé la meitat del que es llença al contenidor de l’orgànica hauria d’anar a un altre contenidor

AQUESTA INFORMACIÓ S’HA ACTUALITZAT AQUÍ


 

En el ple del divendres es va analitzar el funcionament de la recollida de la fracció orgànica que es va implantar a Palafolls a finals de l’any 2014. A preguntes d’ERC, el regidor de medi ambient, Josep Rueda va anunciar que actualment el percentatge de residus impropis que evoquem al contenidor de l’orgànica ronda el 47%. Això vol dir que gairebé la meitat del que llencem en aquest contenidor hauria de llançar-se en un altre contenidor. El consistori destaca que és una xifra similar als 3 municipis amb el que es comparteix la mancomunitats de residus, és a dir, Malgrat, Pineda i Sta Susanna.

El govern també va informar que actualment els palafollencs separen 1 de cada 3  tones de residus generats, en totes les fraccions.

El portaveu d’Esquerra a PLF, Francesc Alemany, es mostrava preocupat, ja que assegura que el percentatge d’impropis a l’orgànica hauria de ser d’entre el 5 i el 10% i alertava de la inviabilitat econòmica que podria comportar pel consistori si no es s’incrementa l’índex de recollida selectiva, ja que el govern català penalitzarà el rebuig.

Davant d’aquesta situació els republicans demanen campanyes de sensibilització a la població per aconseguir d’una banda augmentar la recollida selectiva de totes les fraccions i especialment per millorar la qualitat de la fracció  orgànica.

En aquest sentit, el regidor d’ICV EUiA, Juan Andrés Osorio remarcava que ja s’havien fet tallers de malbaratament d’aliments i de compostatge d’orgànica amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva de l’abocador orgànic, alhora que també apuntava que les tones generades per persona i per any s’havien reduït per la crisi econòmica.

El consistori espera 260 tones d’orgànica fins a finals d’any. Si s’assoleix aquesta dada, s’haurà augmentat en un una 40a de tones la recollida respecte l’any passat.

A més, va avançar que es busca implantar en un futur un pla local de residus municipals per minimitzar la producció d’escombraries.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics