Salut manté les urgències nocturnes del CAP de Lloret fins al desembre

El Departament de Salut pren aquesta decisió, provisional, mentre decideix si el CAP oferirà urgències nocturnes definitivament durant tot l’any. Fins ara, el centre d’atenció primària del carrer Girona només oferia aquest servei en els mesos d’estiu, quan hi ha més afluència turística, i la resta de l’any els usuaris s’havien de desplaçar a l’hospital de Blanes. Una decisió que es va prendre fa 4 anys a causa de les retallades.

Fa més de dues setmanes l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, un representant de cada grup municipal i un portaveu dels veïns, es va reunir per segona vegada amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per posar-li sobre la taula la petició. A la trobada hi van aportar 8.000 signatures així com el manifest que recull els motius a favor de l’obertura permanent del CAP.

Segons va explicar Comín a la primera trobada, Salut està elaborant un estudi que marcarà els criteris sobre les principals necessitats sanitàries i les inversions que s’haurien de fer, entre elles quins centres, d’entre tots els que ho han demanat, tindran urgències nocturnes i quins no. Ara preveuen que estigui acabat a finals d’any. És precisament mentre Lloret espera la decisió definitiva que el CAP no tancarà fins al desembre, una excepció a la que el conseller Comín va accedir. La mesura, però, no deixa de ser temporal i caldrà esperar l’estudi definitiu.

Lloret té més de 40.000 habitants i rep prop d’un milió de turistes a l’any. El proper 14 d’octubre l’Ajuntament de Lloret assistirà a una jornada de participació ciutadana juntament amb altres consistoris on es preveu que es defineixin els criteris de la Conselleria a l’hora de prioritzar actuacions.

Qui també ha demanat recuperar les urgències nocturnes és Malgrat de Mar. El seu alcalde, Joan Mercader, afirma que la situació del municipi el fa idoni per centralitzar l’atenció sanitària a la nit de diferents poblacions. La proposta de reobertura ja es va fer al conseller Comin i Mercader espera la resposta.

En cas que la conselleria no permeti l’obertura nocturna del CAP de Malgrat, Mercader assegura que continuaran insistint.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics