L’escola Mas Prats participa al projecte d’Escola Nova 21

Escola Mas Prats

A Catalunya s’han inscrit al programa 481 centres entre escoles públiques, concertades i centres d’educació especial. Entre aquestes hi ha l’escola palafollenca així com el col.legi Sta Maria de Blanes, l’escola Montagut de Sta Susanna, l’escola d’Hortsavinyà o l’Institut de Tordera. A l’elecció de l’escola palafollenca hi ha ajudat que, des de fa anys ja treballa per projectes educatius. L’Escola Nova 21 trenca amb l’educació convencional i se centra precisament en l’ensenyament per projectes, en l’autonomia i l’empoderament dels nens, sense utilitzar llibres de text ni exàmens com a mètode d’avaluació. Ens ho explica la directora del CEIP Mas Prats, Rebeca Gómez.

La iniciativa consisteix a crear una xarxa de centres educatius que apostin per una educació innovadora i en xarxa. El projecte, que compta amb la participació de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Fundació Jaume Bofill, la UNESCO o la UOC, entre d’altres, té una inversió inicial de 150.000 euros.

La intenció és crear una cinquantena de xarxes, formades per una desena de centres cadascuna, que treballaran de manera cooperativa. Seran els mateixos ajuntaments els que s’encarregaran de dinamitzar aquestes xarxes, que seran espais d’aprenentatge on les escoles podran difondre els seus coneixements, però també descobrir noves tècniques d’altres centres educatius. Tot, amb la voluntat de poder donar una millor educació als estudiants.

Una de les principals mancances, però, que ha destacat Gómez, és que aquest model d’ensenyament que s’inicia a l’educació primària s’interromp quan fan el salt a l’institut, ja que, de moment,  no hi  té una continuïtat.

El calendari d’execució del programa es manté i a partir del desembre una 30a de centres començaran un mestratge a partir de l’experiència de tres anys. La selecció dels centres es farà tenint-ne en compte la distribució territorial, el perfil socioeconòmic i la titularitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics