Malgrat vol esclarir dubtes abans d’entrar al projecte de la Tourdera  

Delta de la Tordera
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El projecte preveu 17 municipis i ja són 16 els que s’han sumat a la iniciativa, l’últim a fer-ho ha estat Palafolls. L’únic municipi que manca per incorporar-s’hi és Malgrat de Mar. La Tourdera és el  projecte turístic que unirà la desembocadura de la Tordera, a Blanes, fins al seu naixement a la Font Bona, al Coll de Sant Marçal, al Parc Natural del Montseny.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, manté la seva voluntat de formar part del projecte juntament amb la resta de municipis veïns, però admet també que abans de fer un pas endavant volen esclarir alguns dubtes amb els responsables de la iniciativa. Els dubtes són bàsicament econòmics i de com es finançarà la iniciativa.

El circuit de la Tourdera, escrit com Tour en francès, tindrà uns 60 km de recorregut que es vol complementar amb una altra ruta, la de la riera d’Arbúcies, que al unir-se estaríem parlant d’un circuit total de prop de 100 km.

Palafolls fa poc més de dues setmanes que s’ha incorporat a la iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Selva juntament amb les Diputacions de Barcelona i Girona,  i es va haver de comprometre a pagar uns 3.300 euros anuals que es destinaran a la senyalització, la promoció i el manteniment de la pàgina web. S’aprofitaran, però, molts camins ja existents.

La ruta està pensada per fer-se a peu i en bicicleta, amb una part baixa més senzilla destinada a un públic familiar i de totes les edats i un segon tram més dur per a excursionistes més preparats.  Des del mes de juny ja està disponible el primer tram de la ruta, entre la Font Bona fins a la vila del Montseny.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics