URGENT

Nylstar vol reprendre l’activitat

Compartiu aquesta història

L’empresa tèxtil de Blanes vol iniciar l’activitat després de mesos d’inactivitat. Així ho han informat als representats de l’UGT i del comitè d’empresa que mantenen una actitud escèptica. La direcció pretén posar la planta en marxa entre el 17 i el 20 d’octubre per iniciar la producció amb 50 tones de filatures, amb una injecció de capital de la mateixa empresa. Si no es fa, però, una inversió que permeti tirar endavant un  projecte industrial sòlid, l’UGT avisa que Nylstar es veurà obligat a presentar concurs de creditors i el termini s’acaba el 31 d’octubre.

Per l’UGT, però, aquesta producció és insuficient per aconseguir que la textil torni a funcionar a ple rendiment i doni feina a tota la plantilla, formada per 180 treballadors. A més, el sindicat demana el compliment de l’acord del passat mes d’agost en què es pactava la rotació de treballadors per aquesta producció inicial.  En aquest acord, l’empresa accedia a lliurar un projecte que especifiqui quina serà la inversió econòmica, la producció i el personal necessari que encara està pendent de presentar.

El text va aconseguir reconvertir un ERO que deixava sense feina 155 treballadors per la suspensió de contractes fins al 31 de desembre.

El sindicat ha demanat a l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, en una reunió que van mantenir dilluns un pla d’ajudes directes o indirectes per als treballadors de Nylstar que es trobin en situacions de vulnerabilitat per fer front al pagament de lloguers, hipoteques, subministraments de la llar així com també formació.

Fa unes setmanes CCOO denunciava l’impagament de la nòmina d’agost, que deixava la plantilla en una situació difícil i alertava que l’empresa no paga el préstec que l’any 2011 li va concedir l’Institut Català de Finances, dels 4 milions d’euros rebuts només se n’hauria retornat prop de 750 mil, deien.

L’empresa tèxtil es reunirà amb la Inspecció de Treball el proper dilluns per tal que aporti nova documentació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics