La Biblioteca arrenca la tardor amb un octubre ple d’activitats

La Biblioteca Enric Miralles de Palafolls aposta per un mes cultural amb diverses activitats i tallers per a tots els públics.

Aquest dissabte celebren la Castanyada amb els més petits d’11 a 1 del migdia. Una celebració que inclou un taller de manualitats amb la tardor i  la castanyada com a tema central i dirigit als nens i nenes d’entre 3 i 5 anys. Unes setmanes més tard, el dissabte 29 es farà el seu homòleg, però per nens d’entre 6 i 12 anys, també amb manualitats que tindran la castanyada com a nucli. Tot i ser activitats gratuïtes, cal inscripció prèvia per poder participar en aquests tallers tardorals. A més, en el cas dels més petits, caldrà estar acompanyat per un adult.

A més, s’ha reactivat ja una deles activitats que acull la biblioteca. Es tracta de les “Pinzellades en català” que el  proper dilluns s’endinsarà  en el llibre “El temps de les cireres” de Montserrat Roig, per commemorar els 25 anys de la seva mort. La trobada, conduïda per la professora de literatura catalana Anna Franquesa no és exactament un club de lectura, sinó que fusionen la literatura amb aspectes lingüístics.

 

No cal obligatòriament haver acabat el llibre per assistir-hi, ni tampoc es requereix un alt nivell de català, l’únic requisit, explicava la mateixa Franquesa, és tenir curiositat per la llengua. Al taller no només es parla del llibre, sinó que el moment històric en el que està ambientat s’acaba intercalant amb les vivències que aporten els propis participants fent de la trobada un experiència ben enriquidora.

Els amants de la literatura, a més, tenen una altra cita, serà cap a finals del mes. El dilluns 31, al vespre,  el  Club de Lectura comentarà el llibre de l’escriptor rus Alexandr  Puixkin “Novel·les i contes”, que tancarà el cicle d’octubre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics