URGENT

L’Ajuntament rectifica i rebaixa els impropis de l’orgànica al 9%

Compartiu aquesta història

El consistori corregeix la xifra que va donar al ple del divendres on el regidor de medi ambient Josep Rueda assegurava que el 47% del que evoquem al contenidor de l’orgànica eren impropis, informació que ahir recollíem als informatius de Ràdio Palafolls. Això suposava que gairebé la meitat del que es llença al contenidor de l’orgànica no hi hauria d’anar.

Finalment, però, el mateix consistori ha rectificat la dada, i l’ha rebaixada fins el 9%. Això suposa que de cada 10 quilos dipositats a l’orgànica, hi ha 900g de material que hauria d’anar en d’altres contenidors, ja sigui al d’envasos, paper, vidre o rebuig.

Recollida selectiva a Palafolls
Recollida selectiva a Palafolls

Esquerra havia preguntat en el ple per la presència d’impropis en els contenidors de l’orgànica, situant una proporció òptima entre el 5 i el 10%, pel que les noves dades facilitades pel consistori, es situaria dins d’aquesta situació òptima. Esquerra sol.licitava més conscienciació a la població per aconseguir reduir el nombre de material impropis dins el contenidor de l’orgànica.

De fet segons ha pogut saber Ràdio Palafolls, el nombre d’impropis va baixant  i es situa entorn al 6% en aquest 2n trimestre de l’any. La Generalitat té previst sancionar els municipis que no reciclin correctament les diferents fraccions.

Segons la correcció del consistori, el 47% que es feia referència en el ple no corresponia als impropis de l’orgànica, sinó a la reducció global de la fracció rebuig gràcies a la recollida selectiva.

L’any passat es van generar a PLF 5.141 tones de residus. D’aquestes tones, 1 de cada 3 les hem separat en els diferents contenidors  de reciclatge, mentre que la resta l’hem llençat al contenidor de rebuig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics