URGENT

El setembre es tanca amb una apujada generalitzada de l’atur

Compartiu aquesta història

Aquest últim més ha estat el tercer d’aquest any en el que ha crescut el nombre de persones aturades al nostre municipi. A data 30 de setembre, el nostre municipi tenia 592 persones a l’atur. Són 33 més que les que hi havia a principis de mes, el que suposa un augment del 6%.

El final de molts contractes vinculats amb el sector serveis ha fet augmentar el nombre de desocupats a tota la nostra zona, on el turisme és un puntal bàsic de l’economia.

De fet el mes de setembre és sempre negatiu pel que fa al nombre de desocupats a la nostra vila. Tot i això, cal remarcar, que aquest és el millor mes de setembre des del 2008.

El pitjor va ser el del 2012, quan PLF va registrar 822 aturats, un 39% més que ara.

La davallada de l’activitat turística i la conseqüent eliminació de llocs de treball s’ha donat a totes les poblacions veïnes… Totes elles perden persones en actiu.

On més ha crescut l’atur en l’últim mes ha estat Blanes, amb prop d’un 12% més d’aturats aquest últim mes. La ciutat arriba a les 2800 persones sense feina després de sumar-ne més de 300 al setembre.

Malgrat va rere seu amb un augment del 11.4%, amb 120 nous aturats, cosa que els situa en un total de1175.

Tordera i Pineda han augmentat el seu nombre d’aturats, però ho han aconseguit fer menys d’un 4%. Tordera  suma 37 persones a l’atur i  arriba ales 1258 persones.

Menció a part mereix Pineda, que tot i contenir l’augment de l’atur aquest mes, continua sent la població amb una taxa d’aturats entorn al 20%, la més alta de tota la zona. La població  té 2153 persones a l’atur actualment.

En el global del Maresme  l’atur s’apuja fins els 28.609, mig miler més que a finals d’agost.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics