URGENT

L’ajuntament declara la guerra a les pintades

Compartiu aquesta història

En els últims mesos els grafitis en parets d’equipaments, els elements públics i el mobiliari urbà s’han multiplicat fins el punt que el consistori hagi declarat la guerra a aquestes pintades de carrer.

El cosistori ha detectat centenars de pintades en elements públics que fins i tot han degradat elements constructius, com en el cas del Palauet. Sovint aquestes pintades van associades a actes vandàlics que acaben trencant vidres o mobiliari urbà.

Per tot plegat, i en vista que el fenomen no afluixa, el consistori ha decidit canviar de tàctica en la batalla contra graffitis.

A banda de continuar la pressió policial per enxampar els joves, habitualment menors, que fan aquestes pintades a la paret, també han decidit contractar un pintor que es dediqui a tapar les pintades aparegudes durant la nit. Segons l’alcalde la desmotivació en veure que les seves pintades no  duren més d’unes hores, farà que deixin de fer graffitis a les parets del municipi.

Fins ara la pressió policial ha donat bons resultats. De fet s’ha aconseguit enxampar a alguns grafiters amb els esprais de pintura, però en canvi és complicat atrapar-los mentre fan les pintades

Aquí, Agustí va destacar la importància de la col·laboració ciutadana per reduir l’incivisme i demana als veïns que vegin joves pintant, que truquin a la policia local

Al carrer les opinions són contràries a les pintades, és el cas de veïns com en Juan Francisco, en José Maria, la Carol o en Josep.

De moment són una 20ena els joves que la policia ha agafat relacionats amb les pintades i ara el consistori ha de decidir quina serà la mesura que prendran. En un dels casos es va intervenir als joves un total de 16 esprais de pintura i un passamuntanyes.

Les propostes a peu de carrer se centren en multes, instal·lar càmeres de vigilància i habilitar un espai únic i exclusiu per a què pintin.

El consistori de moment buscar frenar el vandalisme amb la persecució policial i l’eliminació immediata de les pintades per treure-hi l’al·licient.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics