Palafolls celebra el dia de la Salut Mental

Demà dissabte es commemora el Dia Internacional de la Salut Mental i, per aquest motiu,  el nostre municipi prepara un seguit d’activitats.

La primera serà una exposició que sota el nom de “Ment Oberta” vol apropar la realitat de les persones amb trastorns de salut mental i mostrar alguns dels treballs que  aquestes persones afectades realitzen als diferents tallers d’inserció laboral de la Fundació del Molí d’en Puigvert, una entitat molt arrelada al nostre municipi i participada per l’Ajuntament, la cooperativa agrícola i la Comunitat Terapèutica del Maresme. Ho explica la responsable del centre de restauració de la Fundació, Queca Gil.

Aquesta entitat se centra en la inserció laboral de persones afectades per aquests trastorns de forma normalitzada a través de diferents branques laborals. La més coneguda són les botigues outlet del nostre municipi, però també fan restauració de mobles, jardineria o treballs agrícoles entre d’altres. Entre totes hi ha ja unes 150 persones inserides laboralment.

Des del Molí d’en Puigvert, Gil destaca també Palafolls com a municipi integrador i amb un alt nivell de conscienciació cap a aquest col·lectiu.

L’exposició de treballs de la Fundació es podrà veure al MiD a partir del proper dimarts i busca conscienciar la societat, trencar estigmes i promoure la integració social, a més de donar a conèixer quina és la tasca de la Fundació.

Una altra de les línies de treball en benefici dels usuaris de la Fundació és la musicateràpia. En aquest sentit fa uns anys va néixer l’Orquestra de la Bona Sort, on els músics són persones amb malaltia mental que ofereixen concerts arreu.

Justament aquest grup musical actuarà dimecres a PLF en el marc de la commemoració del dia de la Salut Mental. Serà al teatre municipal a les 6 de la tarda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics