Renuncien la meitat dels usuaris dels horts urbans

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa uns mesos van començar a funcionar els horts municipals a St Genís de Palafolls. El consistori ha condicionat 55 parcel·les per tal que puguin ser conreades per veïns de PLF.

Finalment es van adjudicar 29 dels 55 horts, però en els primers mesos de funcionament ja han presentat la renúncia una 12a d’usuaris, pel que actualment hi ha 17 horts en funcionament.

Segons el consistori, aquestes baixes es deuen a la falta de compromís dels adjudicataris i la desconeixença de l’esforç que implica iniciar un dels horts ecològics. Són declaracions del regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Parcs i Jardins, Juan Andrés Osorio.

L’inici d’aquests horts, a més, no ha estat fàcil. Hi ha hagut problemes amb el rec  que han deixat sense aigua a les parcel.les. La incidència d’aquest estiu s’ha degut a un dels usuaris que va picar la terra fins arribar i malmetre el sistema d’aigua.

Davant d’això, Osorio ha explicat que es preveu promoure el rec gota a gota d’aquí a finals d’any, fonamental en el cultiu ecològic i sostenible, que evitaria el malbaratament d’aigua que es fa amb la mànega. En aquesta línia s’instal·laria un grup impulsor propi

Per tal d’aconseguir nous usuaris, el consistori ha obert una segona convocatòria d’horts que estarà oberta fins el proper 30 de novembre.

Aquestes parcel·les s’han de conrear segons els criteris ecològics. És a dir, sense productes químics i la producció ha de ser per l’autoconsum, pel que la venda dels productes conreats queda prohibida.

Hi ha dos models d’horts municipals, uns són els horts socials destinats a persones amb necessitats especials on no s’ha de pagar res per utilitzar les parcel·les. L’altre modalitat és lliure, s’hi pot presentar tothom i comporta el pagament de 60 euros anuals. Les parcel·les es cedeixen per dos anys, prorrogables. Hi ha temps per presentar les sol·licituds fins el proper 30 de novembre.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics