URGENT

Les obres del teatre enfilen la recta final

Compartiu aquesta història

L’equipament fa anys que es va tancar. Primer la intenció era corregir els problemes de climatització del recinte que el feien impracticable tant a l’estiu com a l’hivern. Un cop es va obrir el sostre, però, es va veure la necessitat de substituir la coberta que es trobava en molt estat. Es va haver de contractar una empresa especialitzada per retirar la uralita del sostre, ja que és un element fortament perjudicial.

Un cop finalitzada la coberta i la instal·lació de la climatització,  es va trobar un nou entrebanc. Les parets del teatre no són impermeables i per tant es filtrava aigua de l’exterior.

Tot justa ara s’han reprès els treballs per poder acabar el condicionament del recinte. No serà però unes obres ràpides, ni es compta amb una data de finalització.

Per tal de poder reobrir el teatre, amb total funcionalitat, manca encarà fer tot la nova instal·lació elèctrica,  la impermeabilització de les parets, per evitar filtracions, repintar tot el recinte i la instal·lació dels nous sistemes de llum i so per a les representacions.

Les obres finals també han de remodelar els telons i bambolines de l’escenari. Preveuen canvis importants a l’interior, però sense perdre l’essència del teatre.

Tot i no donar dates de finalització, el consistori no confia acabar abans del 2017, pel que ja ha avisat a les escoles de PLF de la impossibilitat de fer cap activitat durant les festes de Nadal.

En els últims anys, tot i no estar del tot condicionat, el consistori sí havia permès fer-hi activitats puntuals com debats electorals, festivals de Nadal o concerts. Ara estarà tancat fins que s’acabin les obres per agilitzar el procés. Ho explica el regidor d’urbanisme, Josep Rueda.

 

El consistori ha obtingut diferents ajudes econòmiques i subvencions de la Diputació  per poder fer els diferents treballs de rehabilitació del teatre que han tingut un cost total de 300.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics