Les cremes vegetals omplen l’aire de fum i olor a cremat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí i migdia la forta olor a cremat era evident a gran part de la nostra localitat. I és que, un cop passat l’estiu, es torna a permetre el fet de fer cremes de restes vegetals, sobretot per a la pagesia.

El període és actiu des del 16 d’octubre i s’allargarà fins el 14 de març. Per tal de fer una crema, però, cal demanar un permís especial, que es gestiona a través de l’Ajuntament de Palafolls, que el tramitarà a l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura. Per tal de fer el tràmit cal lliurar una sol·licitud a l’Ajuntament directament, o bé a l’oficina Comarcal del Maresme del Departament d’Agricultura.

El regidor de pagesia i medi ambient, Juan Andrés Osorio explica que és obligatori fer aquestes comunicacions prèvies a l’administració i que si s’enxampa a algú fent alguna crema no comunicada hi ha fortes sancions.

Les comunicacions de crema tramitades tindran un permís  màxim d’una setmana. És a dir que quan podrà fer la crema en el termini màxim de set dies. A més a més, només es pot fer aquesta activitat en unes hores determinades, del 8 del mati fins a 18h de la tarda. En el moment de la crema, la persona que l’ha faci ha de du a sobre el justificant de la sol·licitud i haurà de ser present fins que s’extingeixi el foc,

A l’hora de fer la crema s’ha de seguir un seguit de normes. La zona ha d’estar neta en un radi de tres metres i mig, l’activitat no es pot realitzar a menys de 10 metres d’arbres i la flama no pot superar els 3 metres d’alçada.

Aquestes cremes estan prohibides durant el pic de l’estiu, del 15 de març al 15 d’octubre, per evitar que aquestes cremes puguin evolucionar cap a incendis forestals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics