Palafolls té més d’un centenar de pisos buits

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Són 107 les vivendes del municipi inhabitades, d’un total de gairebé 4.240, el que representa el 2,5%, segons dades del registre d’habitatges de la Generalitat. La xifra, però, no correspondria exactament amb la realitat, ja que només hi consten aquells provinents d’entitats bancàries, pel que caldria sumar-li els pisos de propietat privada deshabitats per causes diverses.

A més, d’aquest centenar, segons l’Ajuntament alguns no són habitables, d’altres ja estarien ocupats de forma irregular o canvien d’un banc a un altre freqüentment. Es necessari, doncs, segons l’Ajuntament, un exhaustiu treball de camp per determinar-ne la quantitat exacte i les xifres canvien setmanalment.

Al Maresme hi ha 2.145 pisos buits, segons dades de l’Agència de l’habitatge consultades per Ràdio Palafolls. Pel que fa als municipis veïns, Tordera encapçalaria la llista amb 412 pisos buits, seguit de Blanes on n’hi ha 267 i Malgrat amb 120. En el cas de Palafolls, Malgrat, Blanes  ja es va aprovar fa temps una moció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca en la que el consistori es comprometi a multar les entitats bancàries que tinguessin immobles buits en la seva propietat i no els cedissin per lloguer social.

De fet la Generalitat va començar a recaptar l’impost sobre pisos buits el passat mes de març, amb el que es preveu ingressar uns 8 milions d’euros anuals. El tribut l’hauran de pagar els bancs i els grans propietaris de pisos que hagin estat desocupats durant més de dos anys sense justificar. Amb els que es recapti es preveu comprar pisos per a lloguer social.

A Palafolls,el passat mes de maig Bankia va cedir dos pisos per a lloguer social , que tindrien una mensualitat de 200€, per a famílies amb problemes habitacionals. Segons fonts de l’Ajuntament, però, la mida dels immobles fa dubtar de la seva utilitat com a habitatge social, pel que encara no se n’ha definit l’utilitat final.

A Catalunya la xifra d’habitatges buits provinents d’entitats bancàries s’enfila fins als 45.000, quantitat a la que s’hi hauria d’afegir els immobles en mans privades, dades que  no recull l’Agència de l’Habitatge, pel que el volum seria encara superior.

 

(La Vanguardia / Ràdio Palafolls)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics