URGENT

Tres municipis maresmencs demanaran ser declarats zona catastròfica

Compartiu aquesta història
Tram del Torrent Roig a Cabrils. Font: ACA
Tram del Torrent Roig a Cabrils. Font: ACA

Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera els tres municipis maresmencs més afectats, demanaran ser declarats zona catastròfica. També sol·licitaran ajuts econòmics a la Diputació de Barcelona, La Generalitat i el Govern Espanyol. Una de les finalitats és ajudar als particulars afectats pels aiguats, que van deixar una víctima mortal.   Els ajuntaments preveuen tramitar la sol·licitud durant aquesta setmana quan hagin recopilat tota la informació necessària.

A tot això, L’Agència Catalana de l’Aigua inspecciona els rius del Maresme i el Vallès Oriental per reduir el risc de desbordaments i evitar episodis com els viscuts en l’última setmana ocasionats per les fortes pluges.

Diversos inspectors realitzaran un seguiment de les àrees més afectades per definir quines zones fluvials necessitaran accions urgents per tornar a la normalitat.   Unes accions que es faran conjuntament amb els ajuntaments i que aniran dirigides en detectar les zones amb acumulació de vegetació que poden dificultar el pas de l’aigua.

L’Agència Catalana de l’Aigua es farà càrrec del finançament extraordinari per condicionar els rius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics