Blanes vol recuperar el camí de ronda a la cala St Francesc

L’Ajuntament recuperarà dos trams del camí de ronda que connecta amb cala Sant Francesc, coneguda també com a Cala  Bona, tan en direcció Blanes com en direcció Lloret.

Segons la regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, es podrà fer gràcies a  una subvenció d’uns 250.000 euros procedents del Pla del Foment del Turisme de la Generalitat. Es tracta d’uns línia d’ajudes amb la que no comptava el consistori, i que es destinaran a rehabilitar el camí de ronda a banda i banda de la cala St Francesc, que actualment són trams inaccessibles.

Segons Celaya, s’obrirà la porta que un propietari mantenia tancada i que interrompia la continuïtat del camí en direcció a Blanes, just a la zona del Jardí Marimurtra . De fet el jardí cedeix uns terrenys per continuar amb el camí. Després, però, caldrà continuar el camí que ara no té sortida, fins que arribi al carrer de l’Ermita. Segons la regidora el projecte està exposat al perfil de contractant però no hi ha data prevista d’execució.

Pel que fa al camí en direcció a Lloret, que està tancat amb una reixa des de fa cinc anys, el consistori té previst obrir tot el tram que els permeti Protecció Civil. El consistori recorda que actualment aquest tram està molt malament, sense barana i amb molta sorra acumulada dels despreniments. La regidora explica que són conscients que no es pot ampliar, però la voluntat és millorar el tram tant com sigui possible.

També a principis d’any han de començar  les obres de millora i pavimentació de la part del camí de ronda que passa per la cala Sant Francesc i l’accés de l’ermita, i que compta amb un pressupost total de 215 mil€.

El projecte, que ja es troba en fase de licitació, preveu reparar les escales de baixada de l’ermita fins a la cala, embellir el passeig reparant el paviment, il·luminar tot l’espai i ampliar els serveis públics actuals.

 

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics