El nombre de naixements a PLF cau a xifres de fa 18 anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’any passat  hi van haver 79 naixements a PLF, la xifra més baixa dels últims anys al nostre municipi. De fet des del 1998, quan el nostre municipi hi vivien 4.600 persones, que no es registrava una xifra tan baixa de nounats, lluny dels que hi va haver el 2010, quan es va registrar el record màxim de naixements a PLF amb 140, gairebé el doble que l’any passat.

En els últims 10 anys, però, el nombre de naixements sempre ha estat per sobre del centenar de naixements, excepte el 2013 i l’any passat.

La tendència a la baixa de la natalitat és generalitzada i s’atribueix a la disminució de les dones en edat fèrtil i també l’endarreriment de l’edat en què es tenen els fills, que se situa de mitjana en els 32 anys.

Tot i això, la natalitat decau tot i que el nostre municipi només fa que guanyar població, tot i que  de forma menys pronunciada que anys enrere. Ara hi ha gairebé el doble de població que fa 18 anys. El 2015 al padró del municipi n’ hi havia 9.132. La franja d’edat més representativa és la de la d’entre 35 i 45 anys.

Els casaments segueixen la mateixa sintonia que la natalitat, i també han registrat un mínim històric. L’any 2014  es van casar 29 parelles a PLF, la pitjor dada des de fa 15 anys.

A l’altra banda de la balança hi ha la xifra de defuncions, que el 2014 va marcar la 2a dada més alta en la història de PLF, amb 58 morts. L’any amb més defuncions va ser el 2012, quan se’n van registrar 66.

Ràdio Palafolls (C)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics