URGENT

Concerts, caminades i llaços solidaris contra el càncer de mama

Compartiu aquesta història

El dia mundial contra el càncer de mama, commemorat aquest dimecres, centra l’activitat dels municipis veïns. A Malgrat la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer organitza per aquest diumenge una marxa solidària a partir de les 10 amb sortida des del parc de Can Capassol fins a Mas Bages.

Estand informatiu de l'AECC-Catalunya contra el càncer a Blanes. Font: Ajuntament de Blanes
Estand informatiu de l’AECC-Catalunya contra el càncer a Blanes. Font: Ajuntament de Blanes

Els actes solidaris també han centrat l’actualitat de Blanes en els últims dies. L ’Oncolliga Blanes organitzava un concert benèfic de Jazz i soul amb què van recollir uns  3.000 euros. A l’esdeveniment, celebrat al Jardí Botànic Marimurtra, hi van participar 150 persones, una sorpresa per Oncolliga perquè aquesta era el primer acte cultural que organitzaven. L’entitat es va formar fa dos anys i fins ara el que havia organitzat eren tres marxes solidàries.  L’objectiu de la fundació és millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer, a més també dels seus familiars i acompanyar-los durant la malaltia.

L’associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes  és una altra de les organitzacions que dóna suport als malalts i que també ha aprofitat l’ocasió per donar-se a conèixer, conscienciar la ciutadania en general i recaptar fons econòmics amb la venta de llaços roses, símbol de la lluita contra el càncer de mama, i diversos articles com braçalets i joies, a banda d’una guardiola per fer donacions desinteressades. La seva coordinadora, Rosa Ribas, explica què fan des de l’entitat.

A banda dels professionals l’entitat té voluntaris que acompanyen als malalts per explicar-los el procés que viuran un com diagnosticat el cancer. Segons Ribas, el voluntari és un còmplice del pacient amb qui parlar de la malaltia.

Durant aquest any a Catalunya s’han diagnosticat prop de 4.700 nous casos, pel que és el més diagnosticat entre les dones. Precisament la corporació de Salut del Maresme i La Selva ha repartit en 4 anys 250 coixins en forma de cor, que s’utilitzen per alleugerir el dolor de les dones afectades per càncer de mama. Uns coixins en forma de “V” que encaixen amb l’aixella de la pacient per evitar el contacte del braç amb la ferida de l’operació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics