Denuncien un bus escolar de Malgrat per infraccions greus

La Policia Local de Malgrat ha aturat aquest dimecres el vehicle,  que en aquell moment anava buit, en un control rutinari a l’avinguda Costa Brava del municipi.

Segons ha informat la mateixa Policia Local a través del seu compte oficial del twitter, s’ha denunciat l’empresa propietària del vehicle per diferents irregularitats.

D’entrada el vehicle presentava “deformitat greu” dels pneumàtics, però a més no tenir la ITV en regla i per portar els extintors buits.

Concretament el fet ha passat una setmana després que la Direcció General de Trànsit comuniqués que començaria a fer inspeccions tècniques a la carrera a vehicles de més de 9 places, on s’engloba els autobusos i també a camions i furgonetes que transportin mercaderies.

La Llei de Seguretat Vial apunta que aquestes mancances en el manteniment dels vehicles poden ser considerades infraccions greus amb multes de 200 euros, xifra que també es comparteix amb les sancions per circula sense haver passat la ITV. L’1 % dels autobusos implicats en accidents amb víctimes en carreteres tenien la ITV caducada.

Els extintors s’han de duu en bones condicions, precintats i amb les revisions pertinents passades. El relleu dels pneumàtics també han d’estar en bon estat, ja que si tenen un desgast important poden ser la causa d’accidents, així com també tenir una bona pressió a les rodes.

Des de la Policia Local s’ha recordat la importància de la seguretat en els vehicles i sobretot en aquells relacionats amb el transport de menors.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics