El govern proposarà congelar els impostos i taxes per l’any que ve

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Encara no hi ha data prevista pel ple municipal que haurà de tractar les ordenances fiscals de l’any vinent, tot i que es preveu que sigui en un parell de setmana, quan es porti a debat i a aprovació la proposta del govern local,.

Una proposta que passarà, un any més, per la congelació de totes les taxes, impostos i preus públics per l’any vinent, és a dir que preveuen mantenir la mateixa pressió fiscal que aquest any.

D’aquesta manera els palafollencs hauran de pagar l’any que ve la mateixa quantia pel l’IBI, les escombraries o l’impost de circulació, que són els principals impostos recaptats i gestionats pel consistori .

Segons la regidora d’hisenda, Dolors Agüera, la quantitat que es deixarà de recaptar serà el consistori qui se’n farà càrrec d’afrontar-la.

De fet, fa anys que el consistori manté la política de congelar els preus dels principals rebuts i preus públics gestionats a nivell local, excepte en alguns casos especials, on hi ha hagut apujades de les escombraries o del diferencial de l’IBI.

El govern municipal explica que només preveu retocar i condicionar l’especificació legal de les ordenances a les noves normatives vigents.

L’Ajuntament també apunta que han notat un repunt en la morositat sobretot en el pagament d’impostos com l’IBI, agreujat per la crisi econòmica.

 

Tot i que el govern té majoria al plenari, ha anunciat que es reunirà amb els partits de l’oposició per presentar-los la proposta abans de la sessió plenària que haurà de votar les noves ordenances.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics