Marxen a Alemanya per veure com funciona una planta de biogàs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’empresa Bioibèrica fa temps que persegueix la instal·lació d’una planta de Biogàs que transformi els seus residus orgànics en energia. Segons el govern municipal, l’empresa ja podria fer una instal·lació d’aquestes característiques, però de petites dimensions. La companyia farmacèutica, però, demana fer un canvi del planejament urbanístic per tal de fer una planta de tractament més gran, que fins i tot pugui tractar residus d’altres empreses, per tal de fer la planta rendible.

Això ha aixecat les veus d’alerta de veïns i partits polítics que desconfien d’aquestes intencions i demanen més informació sobre el possible impacte de la planta que vol instal·lar Bioibèrica, tant de gasos, pudors, però també de camions que vinguin a tractar els residus al municipi.

Davant d’aquests temors, la pròpia companyia ha organitzat un viatge de poc més de 20 hores a Alemanya per tal de visitar una planta de biogàs com la que suposadament es vol instal·lar al nostre municipi.

En aquest viatge, finançat integrament per Bioibèrica, s’hi ha convidada representants polítics i veïns de l’empresa, per tal que vegin el funcionament d’una de les plantes pioneres al nord d’Europa en el tractament dels residus orgànics per transformar-los en energia, aigua i vapor.

Els crítics amb el projecte han explicat, però, que ni Ajuntament ni empresa ensenyen el projecte previst a Palafolls, cosa que els fa sospitar sobre el tipus de planta que volen acabar fent al nostre poble.

És el cas d’Esquerra, que ha declinat declinar anar al viatge ja que està pagat per l’empresa i a l’entendre que no hi ha garanties que la factoria que es visitarà sigui similar a la que es vol fer al nostre poble.

D’aquesta manera l’expedició que marxarà aquesta tarda a Düsseldorf serà de 5 persones, entre elles representants del govern local (PSC i Iniciativa), de C’s i un veí de la zona més propera al polígon d’en Puigverd.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics