Ajuda als pagesos i artesans alimentaris per fer visitables les seves explotacions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa un programa d’ajuda als petits artesans alimentaris i pagesos de la comarca per tal que puguin fer visibles i visitables per el públic. L’ens comarcal considera que la millor manera de posar en valor el producte i generar confiança en el consumidor és donar-li l’oportunitat d’acostar-se a tot el procés de producció, principalment quan es tracta de productes alimentaris de proximitat.

Fa unes setmanes ja es va fer l’experiència Benvinguts a Pagès, on diferents explotacions agrícoles, com El Petit Pla o l’horta Pla de Munt de Palafolls, feien visites guiades a qui s’acostés als camps. Aquesta primera experiència ha obert les portes a un nou model de turisme que dóna l’oportunitat al productor d’explicar directament al potencial client els beneficis i la qualitat del seu producte.

Davant d’això el Consell Comarcal ofereix formació a les empreses agràries i als artesans alimentaris que estiguin interessats en incorporar el vessant turístic al seu negoci. Així s’ha organitzat una sessió informativa pel  3 de novembre, a la seu del consell.

Josep Maria Pey, responsable d’El Generador, explicarà en què consisteix l’anomenat “turisme industrial”  o de visites a empreses en actiu; els beneficis que aquestes visites aporten als productors i empreses que obren les seves portes o les noves tendències turístiques com a oportunitat de màrqueting.

La conferència anirà seguida d’una taula rodona amb empresaris i productors que ja han incorporat el vessant turístic al seu negoci, que explicaran la seva experiència.

A banda d’aquesta sessió informativa, el Consell Comarcal ha programat un curs específic adreçat a productors i artesans alimentaris del Maresme per ajudar-los a preparar el seu negoci per ser visitable.  Les inscripcions d’aquest curs  ja són obertes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics