URGENT

Aspronis preveu  construir  la nova residència amb fons propis

Compartiu aquesta història

Fa 32 dos anys que la fundació privada Aspronis té la residencia Pinya de Rosa al centre de Palafolls. L’entitat ja fa temps que intenta traslladar-lo als terrenys  del costat del camp de futbol. El projecte data del 2010 i l’Ajuntament de Palafolls els va cedir les parcel·les per construir-hi la nova residència.

El projecte es va encallar amb la crisi i els problemes de finançament de la Generalitat. Ara, la fundació ha decidit oblidar els fons públics i canviar d’estratègia. El Director General de la Fundació Aspronis, Francesc Duran, manté la voluntat de tirar-lo endavant, pel que han demanat finançament a La Fundació La Caixa, però a més també hi invertiran fons de la pròpia entitat.

El centre Pinya de Rosa compta amb 8 places de centre de di 46 de residència, destinat a persones que per la seva situació i necessitats no poden quedar-se en el seu domicili.

A més, el consistori palafollenc els va cedir 2 pisos de protecció oficial a la zona de la biblioteca i 2 més que la Fundació té de lloguer. D’aquests 2 es destinen a llar residència i dos més a habitatge social.

A la llar-residència en la que hi viuen 7 usuaris que tenen certa autonomia, i que viuen acompanyats per un monitor, mentre que als pisos socials hi viuen 2 persones soles amb el suport puntual d’un monitor que els visita setmanalment.

La Fundació valora molt positivament aquests habitatges tutelats al centre de PLF,  per la seva qualitat, situació i per la facilitat d’integració en vida en comunitat.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics