La finca palafollenca Can Pla de Munt es consolida com a model d’horta ecològica

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’empresa d’horticultura ecològica ha estat l’escollida pel Departament d’Agricultura per oferir avui una visita tècnica organitzada pels Serveis Territorials d’agricultura de Girona, on hi participaran al voltant de 25 persones.

Segons fonts del departament s’ha escollit precisament aquesta empresa per ser un model en el sector i una de les poques finques de casa nostra que compta amb uns amplis terrenys. Els participants s’han desplaçat a la finca palafollenca Can Pla de Munt amb autocar i també amb vehicles privats, i provenen de tot Catalunya.

Tal i com apunta el departament la majoria de conreus ecològics a Catalunya són de petites dimensions i s’havien arribat a desplaçar fins i tot a França per fer una formació similar a la que es fa a Palafolls precisament perquè no hi havia cap finca ecològica d’aquestes característiques a la zona.

Concretament són 5 ha d’hort a l’aire lliure i hivernacles de 8.000 m2, que trenca amb el tradicional conreu ecològic de petites finques i que se centra en la collita de temporada. Ho explica el productor de Can Pla de Munt i pagès de tercera generació, Miquel Riera.

A Can Pla de Munt hi treballen 8 persones, 5 al camp i 3 repartides entre la botiga, la comptabilitat i el servei a domicili.  Fa 9 anys, el 2007, que es van reconvertir al cultiu ecològic i, amb un petit hort per autoconsum. Finalment van decidir substituir tot el conreu convencional que ja feien per un cultiu molt menys agressiu tant pel terreny com pels consumidors.

Actualment venen tant al detall com a l’engròs. La majoria, entre un 70% i 80% dels productes els distribueixen a particulars, ja sigui a través d’internet o a la botiga, i la resta, entre el 20 i el 30% és Mercabarna i altres pagesos qui ho compra.  Un dels punts forts que destaca Riera és un major contacte personal amb el client.

La visita formativa està pensada per persones relacionades amb el sector, que ja tenen una base tècnica però també està obert als aficionats del conreu ecològic i s’hi poden afegir a última hora. Una de les finalitats és l’intercanvi d’impressions i aprofitar sinèrgies entre productors. Aquest tipus de visites tècniques van començar fa uns 10 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics