Front comú pel traspàs de Rodalies

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i representants del món local, ecònomic i civil han exigit aquest dimecres en un acte el  traspàs íntegre de Rodalies. Puigdemont ha posat sobre la taula la ferma decisió i ha reclamat mantenir-se unit en un front comú davant la reclamació.

El President també ha avisat al govern central que es reaccionarà amb la mateixa fermesa davant qualsevol altre incompliment de l’executiu espanyol. L’acte celebrat aquest dimecres al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha estat breu, la seva durada: una hora, però intensa, caracteritzada per la contundència tant del món municipal com de la Generalitat.

Es dóna el cas que Govern és titular del servei i dels horaris del trens a Catalunya, mentre que la infraestructura, és a dir estacions, trens, vies o catenàries, depenen de l’Estat.Puigdemont reclamava el trespàs de Rodalies per una qüestió de dignitat i compromís amb la ciutadania.

Alhora també ha lamentat la mala gestió que se’n fa del servei, acusant-lo de problema polític institucional, no d’una falta capacitat o tecnologia.

L’acte va reunir representants de més de 200 ajuntaments que van reiterar amb força el problema del mal servei ferroviari i el traspàs com un dret social. Entre ells, el President de la Federació de Municipis de Catalunya, i alcalde de Pineda, Xavier Amor.

Entre els múltiples assistents i alcaldes catalans també va intervenir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president de l’Associació Catalana de Municipis, el maresmenc Miquel Buch;  el president de l’Associació Catalana de Municipis, Joan Caparrós i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Precisament el conseller va vestir el seu discurs amb xifres: la puntualitat de Rodalies és del 51% enfront del 99% de puntualitat dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Demà la conselleria  de Territori i Sostenibilitat presentarà a l’Audiència Nacional el recurs que reclama a ADIF la inversió definitiva a Catalunya. En quatre anys, entre el 2012 i el 2016, s’han registrat 1.600 incidències que han afectat a 5,6 milions de passatgers afectats. Precisament se celebra el 168è aniversari de la inauguració de la primera línia de ferrocarril de la península, Barcelona Mataró.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics