Blanes vol incentivar el turisme al cementiri senyalitzant les principals tombes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’anomenat “Turisme de Cementiris” ha esdevingut en una forta atracció turística, per exemple, a Lloret de Mar o Arenys.

Per això l’Ajuntament de Blanes està estudiant la possibilitat d’apuntar-se a l’anomenat Turisme de Cementiris creant una placa informativa que inclogui un plànol de situació amb la localització de personatges il·lustres. Al cementiri blanenc acull les tombes de Joaquim Ruyra  o Carl Faust, passant per dos beats

La idea, que ha sorgit de l’Arxiu Municipal de Blanes, s’ha vist amb bons ulls pels representants polítics que ara treballaran per promocionar el turisme de cementiri.

Ja fa 9 anys que existeix la Ruta Europea de Cementiris, que copta amb 63 recintes de 50 ciutats europees diferents, però Blanes no té les característiques monumentals per poder-s’hi incloure, però en canvi hi té enterrades diferents personalitats.

La proposta de l’Arxiu Municipal és que es confeccioni una placa informativa que s’instal·laria a l’entrada del cementiri, amb un llistat i un plànol de situació dels personatges il·lustres enterrats. També inclouria una breu explicació històrica sobre el cementiri de Blanes i una relació dels noms més il·lustres enterrats a la ciutat.
S’ha destacat personalitats que tinguin dedicat algun vial, equipament o escultura pública a la ciutat o bé que hagin tingut una projecció pública per l’activitat cultural. Un cop fet el llistat es parlarà amb els familiars per consensuar la seva inclusió a la possible ruta.

Ara com ara hi ha 13 noms proposats, dels quals tres disposen d’un panteó propi. Es tracta de l’escriptor Joaquim Ruyra (mort l’any 1939); el fundador del Jardí Botànic Marimurtra, Carl Faust i el metge Xavier Brunet. Altres personatges previstos són l’escriptor Joan Ribas; el cantant Esteban, mort fa 3 anys, o el dibuixant Joan Junceda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics