Blanes se suma a “Ciutats de Ciència” i sorprèn amb una Flashmob

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El projecte “Ciutats de Ciència” de la Universitat de Girona vol difondre la ciència entre els ciutadans. La iniciativa s’ha estrenat aquest dissabte amb una acció sorpresa. Estudiants de l’UdG, vestits amb una samarreta taronja, han interpretat una coreografia al Passeig de Mar al ritme de tres cançons de rock català dels coneguts grups Sopa de Cabra i Lax’n Busto.

La Flashmob ha agafat desprevingut als blanenc s que en aquell moment passejaven pel passeig quan de cop ha aparegut un camió amb música i un autocar d’on han baixat els joves.

La intenció és fer arribar la ciència al dia a dia, com per exemple al carrer, als establiments i centres educatius. Blanes és un dels 7 municipis que hi participen. Fins a finals d’any hi haurà altres activitats espontànies. Així es busca treure la recerca dels laboratoris. Ai´xi ho explicava Jordi Freixenet, vicerector de recerca de la Universitat de Girona.

Des de l’Ajuntament de Blanes s’ha destacat la implicació del municipi amb la ciència, ja que en el municipi compta amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, i la voluntat de contribuir en la difusió de la tasca dels investigadors en futurs projectes. Ho explicava el regidor d’Educació de l’Ajuntament Albert Sanz.

El projecte està finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia del Ministeri d’Economia i Competititvitat amb l’objectiu d’involucrar la societat en la recerca científica a través d’activitats col·lectives que posi en contacte ciutadans i científics.

Entre les activitats que s’organitzaran hi ha Itineraris Científics, recorreguts pel municipi guiats per investigadors on explicaran els aspectes científics que es passen per alt cada dia. Una altra activitat serà Ciència a l’aula, amb l’objectiu d’incentivar la vocació científica entre els alumnes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics