URGENT

Nylstar reprèn la producció

Compartiu aquesta història

Feia vuit mesos que l’empresa tèxtil blanenca havia aturat la producció i aquest matí a les 9 s’ha reprès l’activitat amb una producció de 100 tones de filatura.

Nylstar ja havia comunicat la intenció de reprendre la producció fa dues setmanes, però estaven a l’espera de restablir la corrent elèctrica que fins ara havia funcionat amb generadors.

La quantitat de filatura no és l’òptima per permetre que tota la plantilla, de 196 treballadors i que estava afectada per un ERO, torni a la fàbrica. Finalment, però, la direcció i el comitè d’empresa va acordar començar amb torns rotatius per tal que tothom pogués reincorporar-se de forma esglaonada.

Inicialment la producció amb la que s’havia previst tornar a engegar les màquines era de 50 tones, que finalment es va acabar doblant per l’augment de les comandes que es van enfilar fins les 90 tones.

En declaracions de l’empresa a Ràdio Palafolls es mantenia la voluntat d’evitar el concurs de creditors, pel que la mateixa fàbrica a injectat 5 milions d’euros per reprendre l’activitat. Fonts de l’empresa posaven de manifest també la impossibilitat de competir amb els preus del mercat asiàtic com un dels causants de la situació. Tot i això, es mostraven contents d’haver doblat les comandes des que es va anunciar la decisió de reprendre l’activitat.

Nylstar ha tingut el suport del departament d’Indústria de la Generalitat per accelerar els tràmits que han permès tornar a posar en funcionament la tèxtil blanenca, que estava aturada des de principis d’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics