URGENT

El Consorci Illa de Blanes penja d’un fil

Compartiu aquesta història

La Generalitat vol dissoldre el Consorci Illa de Blanes, que es va crear per construir la Ciutat Esportiva. En un escrit que va fer arribar el govern a  l’Ajuntament, demana que es convoqui el consell directiu per dissoldre’l i que el consistori assumeixi una part del deute, uns16 milions.

El deute amb l’Institut Català de Finances ascendeix a 28 milions d’euros i la Generalitat en va aportar 9 milions i mig, pel que la xifra total és de 38 milions. Aquestes són les xifres que apunta un informe de l’Ajuntament, on es manté que el Consistori no ha pagat res per la Ciutat Esportiva, només va cedir la finca.

El termini de la Generalitat per la dissolució del consell és de quinze dies, però l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, s’ha negat a convocar la reunió dins d’aquest termini. De fet, els dos únics membres del consorci són l’Ajuntament i la Generalitat. Pel que Lupiáñez manté que abans de tot cal pactar els termes de liquidació.

Dissoldre la junta implica que tant Ajuntament com Generalitat  assumeixin part del deute. A més, segons el mateix informe, el Govern català per recuperar els diners podria bloquejar les subvencions i embargar ingressos i finques.

El requeriment arriba un mes després que l’Ajuntament es reunís amb estudiants d’Arquitectura de la Universitat de Barcelona per tal que proposessin projectes per l’Illa de Blanes.

(El Punt)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics