La visita a una planta de biogàs a Alemanya esvaeix dubtes de polítics i veïns

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La visita de la delegació de palafollencs a la planta de biogàs d’Alemanya ha servit per esclarir alguns dels dubtes que tenien tant polítics com veïns sobre el projecte que vol implantar Bioiberica a la seva planta de PLF.

En total 5 persones van viatjar fins a Dusseldorf la setmana passada, entre elles representants de l’equip de govern (PSC i ICV), Ciutadans i també un veí de la zona més propera al polígon.

La companyia farmacèutica Bioibérica fa temps que intenta instal·lar a palafolls una planta de biogàs que transformi els seus residus orgànics en energia. De fet, segons el govern, ja podria instal·lar-ne una de petites dimensions, però l’empresa aposta per una infraestructura més gran, per tal que sigui més rendible, el que obliga a fer un canvi de planejament urbanístic.

El viatge, de poc més de 20 hores i finançat íntegrament per la companyia, buscava aclarir dubtes sobre el funcionament d’aquestes plantes, davant les alarmes dels veïns i els partits polítics, que demanaven més informació sobre possibles pudors, gassos, o fins i tot augment de trànsit a la zona.

En aquest sentit, la nova planta també acolliria residus orgànics d’altres empreses i restaurants. Una residus que es recopilaran a Granollers i que seran transportats a posteriori a PLF per ser tractats. D’aquesta manera, l’alcalde apunta que s’evitaran olors i també l’excés de trànsit de camions al polígon.

Resolts els dubtes,  l’equip de govern es mostra convençut d’autoritzar el projecte . Ho explica l’alcalde Valentí Agustí.

La visita també va aclarir dubtes a Josep Maria Sureda, el veí de la zona més propera al polígon on es vol construir la planta. Sureda assegura que amb la informació que els va facilitar Bioibérica i el que va poder veure a Alemanya, s’han esvaït els dubtes sobre les olors i les dimensions de la infraestructura.

L’Ajuntament ara haurà de presentar el tràmit per canviar el planejament urbanístic que permeti la construcció de la planta de biogàs. La intenció de l’equip de govern és enllestir els tràmits administratius abans de finals d’any.

Segons explicava l’alcalde, es reuniran amb els partits que no van voler viatjar a Alemanya per exposar les opinions després del viatge, en una trobada on preveuen que hi assisteixin tècnics de l’Ajuntament i també de fora de l’administració per acabar d’esclarir

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics