URGENT

Crítiques a la no continuïtat del Correllengua

Compartiu aquesta història

Just fa un any, a finals de l’octubre de l’any passat, el nostre municipi es sumava a la iniciativa del Correllengua.

Ho feia a través de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua de Palafolls i amb un programa d’activitats com una exposició de mots en desús, a través dels alumnes de l’Institut de la Font del Ferro.

Aquesta iniciativa, però, no ha tingut continuïtat amb els mateixos organitzadors de l’any passat.imatge_montserrat_roig1

De fet l’entitat La Roda, ha presentat una proposta al govern per poder prendre el relleu i poder organitzar l’edició d’aquest any d’aquesta activitat adreçada a defensar l’ús social i habitual del català.

La proposta de Correllengua d’aquesta entitat estava vinculada a la una ajuda per part del consistori d’uns 2 mil € per finançar les diferents activitats.

Des de l’entitat expliquen que va ser el propi Ajuntament qui van esperonar a La Roda a enccarregar-se del Correllengua i que la  primera proposta incloïa una gran mobilització d’entitats culturals, una fira, i d’altres activitats.

El govern, però, va limitar l’ajuda directe a 450€ i a l’ajuda logística als organitzadors. Davant d’això, La Roda va fer una segona oferta entorn al miler d’€.

El govern, però, va mantenir la seva intenció econòmica per
aquesta activitat, bàsicament per qüestions pressupostàries i tenint en compte que la primera edició del Correllengua el pressupost no va arribar al centenar d’€.

Davant d’això, La Roda ha desistit d’organitzar l’edició d’enguany  i ERC que ha fet públic el seu malestar amb els arguments del govern, i la manca de diners. Els republicans ho van fer ahir, en el ple en el que precisament es van fer diferents modificacions  pressupostaries.

En d’altres municipis el correllengua  està més arrelat, com és el cas de Malgrat o de Calella on es fa cada any amb la voluntat  que la defensa de la llengua catalana no estigui sempre lligada a les institucions polítiques, i provingui de la societat civil.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics