URGENT

Baixen els incendis forestals a la comarca

Compartiu aquesta història

La campanya de risc d’incendi, que comença el mes de juny fins al setembre, s’ha tancat enguany amb bones valoracions. Era un dels anys amb més risc, ja que a la sequera s’hi ha sumat els pins afectats pel Tomicus, que queden molt debilitats i augmenten el risc d’incendi.

Tot i la reducció a la comarca, a Palafolls s’han registrat fins a 4 incendis: 3 durant els mesos d’estiu i un fora de la campanya i s’han centrat al Barri de Sant Lluís, que ha tingut petits incendis en cada costat del barri, el mes important a mitjans d’agost a la rotonda d’entrada venint de Malgrat.

En tots els casos es tractava de terrenys no forestals i bàsicament en vorals de carretera, com els registrats davant de Casa Oms i a la carretera d’accés a la Costa Brava, l’últim viscut a PLF aquest estiu.

Pel que fa a la comarca, la superfície afectada pels incendis al Maresme ha baixat fins a les 2 ha, situant-se un punt per sota la mitjana dels últims 5 anys, segons dades de la Diputació de Barcelona.

Aquest 2016, s’han registrat  14 incendis al Maresme, per sota de la mitjana dels últims anys, situada en els 19 focs a la comarca, tal i com explica Joan Aldrufeu, president de les ADF de ‘Alt Maresme.

La gran majoria d’incendis a la nostra comarca són provocats o per negligència, tot i que també n’hi ha provinents de la xarxa elèctrica o d’origen desconegut.

La campanya de prevenció d’incendis s’ha allargat enguany i s’han dedicat els esforços a conscienciar la població per evitar que les negligències continuïn sent la principal causa d’incendis forestals a Catalunya. En total s’ha informat un 26% de persones més que en l’última campanya, i s’ha centrat sobretot en les urbanitzacions a prop de zones forestals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics