L’atur a Palafolls es manté per sota de les 600 persones

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’octubre ha tancat al municipi amb 599 aturats, 7 més dels que hi havia un mes abans. Això manté la taxa de desocupats al nostre municipi per sobre del 14,5 % de la població activa del nostre municipi. Així s’encadena el segon mes consecutiu d’apujada a PLF. Entre setembre i octubre, la xifra de desocupats  al nostre municipi ha crescut en una  40a, un cop finalitzada la temporada turística.

Tot i això, i com ja va sent la tònica habitual, aquest és el millor mes d’octubre des que va començar la crisi. Feia 7 anys que no es registrava un nombre d’aturats per sota dels 600. El pitjor octubre va ser el del 2012, quan a Palafolls hi havia 876 aturats.

Pel que fa als municipis veïns, on més ha crescut l’atur en l’últim mes ha estat a Blanes, amb gairebé un 10% d’augment. La ciutat ha sumat 262 persones a la seves llistes de desocupats arribant als 3100.

Pineda suma 181 persones i escala fins a les 2.334, mentre que Malgrat, ha augmentat en un 6% el seu nombre de desocupats, fins als 1243.

La resta, Tordera i Palafolls són els municipis on sembla que la tendència s’ha estabilitzat. A Palafolls només ha augmentat en 1% i Tordera, que només ha afegit 8 persones a l’atur es queda per sota de l’1% i se situa als 1.266 aturats.

En el global del Maresma, l’atur ha pujat fins els 29.000, 700 més que a finals de setembre.

El mes d’octubre acostuma a sumar aturats a totes les poblacions, encara recollint la finalització de contractes de la temporada turística. El novembre, però, sol ser més inestable, amb anys d’augment i anys de reducció de l’atur a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics