Palafolls i Tordera negocien el futur de Mas Reixach

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els dos municipis comparteixen aquesta urbanització situada a peus de la N-II des de fa anys. Tot i que Mas Reixach és a tocar de Tordera, gran part de la zona depèn administrativament de Palafolls, excepte alguns carrers que són part del terme municipal torderenc.

Segons va anunciar ahir l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ja hi ha hagut converses entre els dos municipis per decidir el futur de la urbanització i un canvi de la delimitació de terme.


Segons Agustí, ja s’ha parlat amb l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia per plantejar-se si algun dels dos municipis assumeix integrament la gestió administrativa de la urbanització. A la pràctica, doncs, es busca que la urbanització deixi de ser compartida i passi a ser només de Palafolls o només de Tordera.

Ho explicava ahir al ple municipal.

A tenir en compte que Mas Reixach està a toca del nucli urbà de Tordera, però que actualment és Palafolls qui té la gran part de la gestió de la urbanització. Actualment hi ha unes 130 vivendes a Mas Reixach, la majoria pertanyents al terme municipal de PLF, i una 20a de Tordera.

L’oposició va demanar que la decisió que es prengui en les converses sigui referendada pels veïns en una consulta popular.

Des de l’Associació de veïns de Mas Reixach critiquen que les converses es fan a les seves esquenes i sense comptar amb la seva opinió. La presidenta de l’Associació veïnal Pepi Roso, espera que el consistori doni explicacions de les negociacions.

Roso assegura que el canvi comportaria moltes molèsties com el canvi dels DNI o d’escriptures de les cases.  Sigui com sigui no demana una consulta popular, com proposen alguns partits, sinó que es traslladi les intencions a l’associació per poder tractar-la entre els veïns. La presidenta es pregunta si la zona industrial, que hi ha a l’altra banda de la carretera també podria canviar de terme.

En canvi l’entitat veïnal veuria bé una proposta d’unificació de serveis, ja que ara, segons quin servei el porta Tordera o Palafolls per a tota la zona.

No és la única urbanització compartida a PLF, ja que Ciutat Jardí és compartida per 3 municipis, Malgrat, Sta. Susanna i PLF, tot i que, de nou, la nostra localitat és qui té la major part del terme d’aquesta urbanització.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics