URGENT

L’Esplai El Pas supera “amb escreix” els mínims de la nova normativa de lleure

Compartiu aquesta història

L’entitat de lleure palafollenca es mostra tranquil·la davant l’entrada en vigor, el passat 1 de novembre, del nou decret que regula l’activitat dels esplais, caus i altres entitats educatives i de lleure. La normativa vigent fins ara era de fa 21 anys, del 1995, i durant tot aquest temps s’ha mantingut pràcticament intacte.

Entre les novetats que incorpora destaca l’augment de monitors i  una major exigència en la seva titulació. També l’obligació de tenir una fitxa sanitària de cadascun dels nens i les excursions que obliguin a passar més de dues nits fora s’haurà de fer en un centre autoritzat per la Generalitat .

Des de l’Esplai El Pas de Palafolls expliquen com la normativa només els afectarà quan facin excursions i no es creu, però, que l’orientació cap a la professionalització del personal els dificulti la feina.  Actualment a L’Esplai El Pas hi ha 140 nens, el que suposa un mínim de 14 monitors, però actualment en són una trentena. Així, tal i com explica Manel Escudero, monitor de l’Esplai palafollenc, superen els mínims requerits.

Les estades en casa de colònies apunta que ja les fan en centres autoritzats de la Generalitat. A més, abans que ho ordenés la normativa ja havien començat a treballar en la fitxa sanitària dels nens, pel que ja van un pas endavant de la normativa.

Esplai El Pas. Font: Esplai El Pas
Font: Esplai El Pas

La formació s’homogeneïtzarà a nivell estatal igualant les hores lectives del curs de monitor i de director i una part poden ser semi-presencials.  A més, aquestes restriccions també s’amplien a algunes activitats esportives com els casals esportius, les estades, els campus i rutes esportives.

Tot i això, Escudero destaca que la principal mancança de l’entitat de lleure no se centra en l’àmbit educatiu sinó que posa de manifest  que, en el cas de El Pas de Palafolls, els requeriments administratius i fiscals de l’Estat és el que els genera més dificultats.

L’activitat de l’Esplai El Pas és els dissabtes a la tarda de 4 a 6 i també s’organitzen diverses sortides i estades en cases de colònies. L’última ha estat una excursió en famílies a Santa Coloma de Farners per celebrar la Castanyada. El preu per participar-hi és de 75 euros anuals, que inclou el material i l’assegurança.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics