URGENT

Projecte per reurbanitzar un carrer del centre de St Lluís

Compartiu aquesta història

Després de reformar els carrers de Baix, Girona i Capdevila, el govern municipal ja  té en ment una nova actuació per reurbanitzar un altre carrer, en aquest cas al barri de St Lluís.

La idea del consistori és actuar en el carrer Folch i Torres, una via cèntrica que travessa el barri de dreta a esquerra.

Ara com ara, el govern està perfilant si l’actuació serà com la del carrer de Baix, deixant una única plataforma amb espais verds que separin la part de vianants amb la dels vehicles, o bé si es decanta per una actuació com la feta recentment al carrer Capdevila o Girona, on s’ha ampliat una de les voreres, donant prioritat als vianants per sobre dels cotxes.

Ho explica l’alcalde de PLF, Valentí Agustí,

L’actuació, però, sí que preveu reobrir el tram de carrer que travessa la plaça de la Fessola, i que actualment està tancat al trànsit.

Aquest tram, de poc més de 50 metres, permetrà fer una ronda que permetrà travessar el barri de dreta a esquerra.

L’obertura d’aquest tram, on habitualment s’ajunten els joves de la zona, obligarà a fer més gran la part asfaltada, per permetre el gir i la bona circulació.

Un altre punt que valora el govern és la generació de nous estacionaments a la zona. En aquest sentit valora dues possibilitats. La primera és asfaltar, il·luminar i senyalitzar una part de la plaça de la Fessola per convertir-la en zona d’aparcament. La idea seria transformar la part menys utilitzada i sense cap atracció infantil en aquest espai d’estacionament. Tot i això l’alcalde també explica que es podria crear nos estacionaments en bateria al voltant de l’actual plaça de la Fessola.

Aquesta actuació estarà inclosa dins els projectes previstpos en el pressupost del 2017, que encara no estan aprovats ni debatuts en el plenari municipal. El govern, però, defensa l’actuació per pacificar aquesta zona de trànsit i millorar la mobilitat .

(cliqueu sobre les parts en color per conèixer les parts del projecte)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics