Baixen els delictes a Lloret però augmenten els  robatoris violents al carrer  

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les estrebades i els atracaments amb violència o intimidació han augmentat un 32% al municipi, segons dades de la policia de Lloret, mentre que el global de delictes cau un 3,5%. Entre l’octubre del  2015 i el setembre d’enguany també s’ha reduït el nombre de detinguts.

Les dades es van donar a conèixer durant la junta local de seguretat de Lloret, on hi va assistir el conseller d’Interior Jordi Jané. En general s’ha fet una valoració positiva de l’evolució dels delictes al municipi. L’alcalde Jaume Dulsat es mostrava satisfet perquè, tot i que ha augmentat el volum de  turistes a  l’estiu, els delictes, en general, han baixat. Lloret és un dels municipis catalans amb més turisme: durant l’estiu arriba a triplicar la seva població de 40.000 habitants.

Dulsat remarcava la tasca dels Mossos d’Esquadra, i el conseller d’Interior, però, apuntava que “no s’ha de baixar de la guàrdia”. A més, representants del sector turístic han demanat a Jané més presència policial i el conseller destacava que l’any vinent es crearan a tot Catalunya 500 noves places d’agents.

El conseller també posava sobre la taula la tasca antiterrorista , ja que a Lloret s’hi ha destinat diverses unitats precisament per prevenir  qualsevol atemptat.

Tot i la bona valoració, els atracaments al carrer han passat de 50 a 62 i les estrebades de 14 a 25. Precisament són aquests delictes els que generen més sensació d’inseguretat a la població. També cauen els robatoris a establiments i els assalts amb violència a domicilis es manté igual que l’any anterior, només amb un cas.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics