URGENT

L’estand de PLF serveix uns 3000 plats en l’última Festa Major

Compartiu aquesta història

Fa dos mesos el nostre municipi estava de Festa Major i un dels actes més multitudinaris van tornar a ser els Sopars a la Fresca on s’ofereixen diferents productes típics dels municipis agermanats amb el nostre municipi, com ara Popi, Ax les Thermes o del Senegal. Cada caseta de menjars es gestiona el seu funcionament i en el cas de les poblacions francesa i italiana serveix per finançar el viatge dels representants de cada estand.

A banda dels menjars internacionals, la festa compte amb la caseta de Palafolls on es serveixen plats com fideuà, botifarra amb seques o carn de pinxos.

Un cop passada la festa d’enguany, la comissió d’agermanament de PLF, que organitza els sopars a la fresca i porta directament l’stand de PLF, ha explicat que enguany ha estat un dels millors anys en la història del certàmen. Ha estat gràcies als 4 dies de bonança, que han ajudat a incrementar amb escreix el nombre de visitants a la plaça de les Valls d’Ax.

En el balanç fet públic per l’entitat, en l’edició d’enguany es van servir, només a l’stand de PLF, uns 3000 plats en els 4 dies.  La millor nit va ser la del divendres, on només la caseta de menjars de PLF va arribar a servir un miler de plats, mentre que la nit més fluixa va ser la de diumenge, diada de Catalunya, amb uns 200 plats servits. Va ser el dia que algunes casetes van obrir amb preus rebaixats per acabar estocs i liquidar materials.

Un altre dada que dóna idea de l’èxit de l’activitat d¡enguany és que s’han venut 80 quilos de pernil ibèric en els 4 dies d’activitat.

La facturació total només d’aquesta caseta va arribar als 13.500€, que un cop pagades les despeses, ha quedat amb un benefici d’un miler d’€.

El responsable de la comissió d’agermanament, Jesús Machín, va explicar durant la festa, que calia evolucionar i redimensionar l’oferta amb la demanda, ampliant les cadires i taules i variar el funcionament general dels Sopars a la Fresca.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics