Blanes afegirà un reglament per la Taula Local Pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica

L’òrgan, constituït el 2012, va lliurar en l’última trobada l’esborrany del reglament que vol implantar. Es tracta d’ incorporar els problemes relacionats amb la Pobresa Energètica. Les entitats i institucions que formen la Taula Local podran fer aportacions i propostes fins el 30 de novembre.

El reglament inclou tant el preàmbul i els antecedents de la seva creació com el marc normatiu i legal que l’empara. La intenció és que finalment s’acabi portant al ple i que s’aprovi amb el vot favorable de tots els grups polítics.

Aquesta era  la primera trobada en la que hi participava la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Contra el Capitalisme.

A més, durant la trobada també es va explicar la intenció de l’Ajuntament de Blanes de crear les figures del Mediador i l’Assessor Jurídic, que s’inclourien als pressupostos del 2017. Les dues figures s’encarregaran d’acompanyar a les persones i s’inclourien dins la Borsa de Mediació.

També es va posar sobre la taula les negociacions que ha mantingut l’Ajuntament de Blanes amb diferents bancs pel que fa a habitatges de lloguer social. Segons informa el consistori, hi ha hagut alguns avenços en aquesta temàtica. CaixaBank ha fet algun lloguer social a persones que ocupaven habitatges i que alhora estaven sota el paraigües de Serveis Socials. Però, aquests lloguers no es faran en el cas que l’immoble ocupat tingui un valor pel banc.

Bankia s’ha compromès a cedir entre 2 i 3 tres pisos a l’Ajuntament abans que acabi el 2016 precisament per lloguer social. També aplaçarà temporalment els desnonaments en el cas de famílies en situació vulnerable fins que els Serveis Socials trobin un allotjament alternatiu. Però, a diferència de CaixaBank, no convertiran ocupacions en contractes de lloguer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics