Ensurt per una llar de foc incendiada a Palafolls

Arriba el fred i comencen els accidents relacionats amb la calefacció i les llars de foc. Aquest matí a tres quarts de 10 els bombers s’han desplaçat fins al carrer de Baix de Palafolls després de rebre l’avís d’un incendi en una xemeneia.

S’hi ha desplaçat fins a 3 dotacions del cos de bombers, però quan han arribat el foc ja s’havia extingit, pel que han centrat la tasca en ventilar l’habitatge. L’incident, no ha causat ferits, ni tampoc ha calgut desallotjar a cap veí ni de la pròpia casa ni dels immobles circumdants.

Des del Cos de Bombers alerten del perill de no re
visar la xemeneia abans que comenci la temporada d’hivern, perquè, com en aquest cas, la via d’escapament del fum estava bruta, el que ha provocat l’obstrucció de i que el fum no pogués sortir per la xemeneia, per tant, rebufés cap a l’habitatge.

El manteniment de la llar de foc és fonamental per garantir la seguretat a la llar. Des del Departament d’Interior, es reitera la importància de prevenir per rebaixar qualsevol risc d’incendi a la llar, que creix sobretot amb l’arribada del fred, quan s’encenen llars de foc, s’endollen aparells elèctrics i s’utilitza la calefacció.

L’any passat, entre el novembre i el març es van detectar a tot Catalunya 2.300 incendis en habitatges. A la comarca n’hi van haver gairebé 300 i van deixar una víctima mortal.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics