CCOO alerta que la producció de Nylstar és inviable

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa dues setmanes que l’empresa tèxtil blanenca reprenia la producció després de 8 mesos d’inactivitat amb 100 tones de filatura mensuals. El sindicat, però, critica que la producció no permetrà cobrir despeses ni reduir les pèrdues dels últims 5 anys, que s’enfilen fins els 24 milions d’euros.

Per això, CCOO apunta que “no ofereix garanties de futur” i reclama a la direcció que presenti concurs de creditors. Sinó, alerta que Nylstar podria entrar en “fallida tècnica”. L’empresa, però, apuntava en declaracions a Ràdio Palafolls que precisament el que es volia evitar era el concurs i que no fossin els clients els que acabessin afrontant els problemes econòmics.

El sindicat manté que les 100 tones de fil no permetran remuntar l’empresa i recorden que la quantitat representa “el 10% de la producció que es feia fa tres anys”, pel que manté que no es podran cobrir les despeses de la fàbrica. L’empresa, però, preveu ampliar la producció en un any fins a les 250 tones mensuals.

Nylstar reprenia la producció de fil després d’una injecció pròpia de capital de 5 milions d’euros. La producció actual, però, no permet donar feina a tota la plantilla, pel que s’incorpora amb torns rotatius per garantir que tothom pugui reincorporar-se progressivament.

La fàbrica, que no pot competir amb el mercat asiàtic, ha deixat de produir fils comuns i s’ha centrat en els especialitzats que es destinen al món de l’esport o a la llenceria.

Ara Girona /Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics