CCOO alerta que la producció de Nylstar és inviable

Fa dues setmanes que l’empresa tèxtil blanenca reprenia la producció després de 8 mesos d’inactivitat amb 100 tones de filatura mensuals. El sindicat, però, critica que la producció no permetrà cobrir despeses ni reduir les pèrdues dels últims 5 anys, que s’enfilen fins els 24 milions d’euros.

Per això, CCOO apunta que “no ofereix garanties de futur” i reclama a la direcció que presenti concurs de creditors. Sinó, alerta que Nylstar podria entrar en “fallida tècnica”. L’empresa, però, apuntava en declaracions a Ràdio Palafolls que precisament el que es volia evitar era el concurs i que no fossin els clients els que acabessin afrontant els problemes econòmics.

El sindicat manté que les 100 tones de fil no permetran remuntar l’empresa i recorden que la quantitat representa “el 10% de la producció que es feia fa tres anys”, pel que manté que no es podran cobrir les despeses de la fàbrica. L’empresa, però, preveu ampliar la producció en un any fins a les 250 tones mensuals.

Nylstar reprenia la producció de fil després d’una injecció pròpia de capital de 5 milions d’euros. La producció actual, però, no permet donar feina a tota la plantilla, pel que s’incorpora amb torns rotatius per garantir que tothom pugui reincorporar-se progressivament.

La fàbrica, que no pot competir amb el mercat asiàtic, ha deixat de produir fils comuns i s’ha centrat en els especialitzats que es destinen al món de l’esport o a la llenceria.

Ara Girona /Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics