URGENT

Estudiants de l’Institut visiten l’exposició de la Fundació del Molí

Compartiu aquesta història
Els alumnes visiten la exposició. IES Palafolls
Els alumnes visiten la exposició. IES Palafolls

En les últimes setmanes uns 200 alumnes tant de 1r com de 2n d’ESO han visitat l’exposició Ment Oberta, en la que es pot conèixer la tasca que fa la Fundació del Molí d’en Puigverd.

Els alumnes han anat esglaonadament passant pel MID, que acull la mostra des del passat octubre. Allà un responsable de la Fundació els ha rebut i els ha guiat a través de l’exposició en la que es pot veure part de l’obra que fan les persones amb malaltia mental en les diferents branques laborals i creatives de la Fundació.

Així es poden veure mobles restaurats pels usuaris de la fundació, però també uniformes de les brigades de jardineria, la manipulació de verdures, o també les caixes del cosir i estrenar, un dels productes estrella, i relacionats amb les botigues outlet que la fundació ha obert amb col.laboració amb marques com Massimo Dutti, Còndor o Yerse.

Tal i com explica la coordinadora pedagògica de l’IES de la Font del Ferro, Montse Casado, molts dels alumnes desconeixien la tasca que fa la fundació El Molí d’en Puigvert més enllà de la part visible d’inserció laboral a través dels outlets. Així, la visita va servir per apropar-los a la tasca de l’entitat.

Amb  la visita els alumnes han conegut de més a prop la tasca que es duu a terme en aquesta Fundació, participada per l’Ajuntament, la cooperativa agrícola i la Comunitat terapèutica del Maresme, i que és més coneguda per la seva branca de botigues de moda, que de fet és la que dóna més benefici econòmic i social, ja que dóna a feina a una 12a de persones.

Casado apunta que tot i que creu que cada vegada més els joves estan més conscienciats sobre les malalties mentals, activitats com aquesta són importants i no descarta que en un futur se’n facin més.

L’exposició es va inaugurar coincidint amb el dia mundial de les malalties mentals i havia d’acabar aquesta setmana. L’àrea de Cultura, però, ha decidit prorrogar-la fins el proper dia 25 de novembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics