URGENT

Malgrat congela les ordenances, però estudiarà implantar la tarificació social

Compartiu aquesta història

El ple malgratenc d’ahir va servir, entre d’altres per aprovar la congelació dels impostos i taxes municipals pel proper 2017.

Ho va tirar endavant el govern amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de la resta de l’oposició.

img_0598
El ple d’ahir a Malgrat

Segons el govern, no es vol apujar la pressió fiscal als ciutadans i assegura que la seva gestió econòmica, que qualifiquen de rigorosa i prudent, permet mantenir les ordenances igual que els anys anteriors.

D’aquesta manera el rebut de l’IBI, l’impost de circulació o el de les escombraries de l’any vinent serà igual que el d’aquest any.

Esquerra va mostrar la seva preocupació pel que considera poca iniciativa del govern per trobar altres formes i vies de finançament. Els republicans van recordar les seves propostes per fer de pagament els estacionaments del centre de la vila o fer pagar per l’entrada al Parc de Francesc Macià.

La CUP va demanar una redistribució de la pressió fiscal, per tal que els qui més tenen més paguin. Asseguren que cal recaptar més i millor per poder destinar més pressupost a matèries com la cultura.

Per la seva banda el PDECat ha qualificat les ordenances de poc ambicioses i continuistes. L’antiga Convergència ha recordat que el context ha canviat i que congelar les ordenances ja està obsolet i que la crisi no afecta igual a tothom, pel que cal discriminar per tal que no tothom pagui igual.

En aquest sentit, al tram final del plenari, totes les formacions polítiques van aprovar una moció presentada pel PDECat per tal d’estudiar  la implantació al municipi de la tarificació social, per la que els serveis públics tinguin un preu diferent segons la situació econòmica de la ciutadania. D’aquesta manera es vol redistribuir el cost dels serveis públics segons la seva renta real, però també amb flexibilitat per afrontar situacions sobrevingudes. Ho explica Neus Serra portaveu del PDECat a Malgrat.

 

Aquesta nova tarificació s’haurà d’estudiar aquest 2017, per implantar-la l’any següent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics