URGENT

Blanes amplia un mes el termini de propostes per l’Ordenança de Terrasses

Compartiu aquesta història

El procés participatiu que havia de recollir aportacions i suggeriments per l’esborrany de la nova Ordenança de Terrasses en la que està treballant l’Ajuntament es tancava aquest divendres, però davant la poca participació s’ha ampliat un mes fins el 20 de desembre.

Fins ara només han rebut 15 propostes, una xifra que segons el consistori és baixa tenint en compte la quantitat d’establiments de restauració que hi ha a Blanes.

El malestar en el sector de l’Hostaleria pels canvis que inclou l’esborrany de la normativa era fins ara un dels motius de l’escassa participació, ja que consideren que els perjudicarà.

Els restauradors s’oposen a pagar una fiança per l’ús de terrasses, volen allargar els horaris d’obertura en temporada alta i consideren les sancions excessives. També demanen que s’agilitzi la renovació de permisos, ampliar el període per adaptar-se als canvis de la nova normativa i que es desvinculi la concessió de les llicències a que un negoci tingui impagaments amb la hisenda municipal.

Un cop tancat el període per recollir les aportacions de la ciutadania, la comissió farà un nou esborrany incorporant les propostes que s’hagin fet arribar a través de la plataforma. La normativa haurà de ser àmpliament debatuda abans que passi pel plenari i s’exposi públicament. Durant aquest procés es podran tornar a presentar al·legacions, que un cop revisades la nova ordenança tornarà a passar per segona vegada pel ple municipal abans que es comenci a aplicar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics