Blanes prepara una Auditoria Ciutadana per conèixer el deute municipal  

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La primera reunió de la Comissió de Seguiment de l’Auditoria Ciutadana es farà aquest dijous a la Sala de Plens de l’Ajuntament i busca conèixer el deute municipal. Segons fonts del consistori blanenc, es tracta d’una iniciativa que feia temps que demanaven els ciutadans i que busca conèixer millor com es gestiona l’Ajuntament.

De moment ja s’han apuntat per treballar a la Comissió de Seguiment una vintena de persones. L’Auditoria, però, no es limitarà a tractar l’endeutament de l’ajuntament, sinó que també entrarà en la gestió de l’Administració local en general.

L’Auditoria Ciutadana es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals en el ple celebrat el passat mes de juny després de la moció presentada per ICV-EUiA. L’Auditoria es vol convertir en l’eina d’informació i participació ciutadana pel que fa la gestió dels fons públics de l’Ajuntament. La voluntat és que a banda de fer un seguiment de la gestió anterior, també es faci un segument del present i el futur.

De fet, l’Auditoria Ciutadana  s’organitzarà a través de la Comissió de Seguiment formada pels grups polítics i tots els ciutadans que ho demanin.

Segons explica l’Ajuntament, no cal ser un expert en economia o en administració pública per formar-ne part, sinó que només cal un compromís i continuïtat en les reunions que es faran cada 15 dies. Els informes que en surtin es difondran en un portal web dedicat precisament a l’Auditoria Ciutadana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics