Les càmeres sí, però amb condicions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Com ja havia avançat Ràdio Palafolls, el consistori contempla la possibilitat d’instal·lar càmeres de vigilància a les zones més conflictives i on es concentri una major quantitat d’accions vandàliques.

Els veïns no dubten que la instal·lació de càmeres de vigilància augmentaria la seguretat del municipi i veuen amb bons ulls la possibilitat de col·locar-ne dins el nucli urbà. Ara bé, algunes veus apunten que el sistema de seguretat no pot substituir la vigilància dels agents.  És el cas de veïns i veïnes com la Marta, en Quim i l’Israel.

Tot i que els veïns es mostren optimistes, consideren que hi ha aspectes a tenir en compte com ara el respecte per la intimitat o com es visualitzaran les imatges. Consideren que si la vigilància és a temps real serà més efectiu que no si es limita a ser un conjunt d’enregistraments que es revisen només quan hi ha un incident.

Encara no s’ha apuntat ni la quantitat ni la ubicació exacte de càmeres que es volen instal·lar, però els palafollencs apunten que una de les zones més conflictives del municipi i on s’haurien de col·locar les càmeres és la zona al voltant de la biblioteca Enric Miralles, on apunten que s’ajunten joves que alteren el descans dels veïns. Altres llocs que proposen són el polígon industrial, parcs infantils i escoles, per augmentar la seguretat dels menors.

De fet, el parc de les Esplanes, davant la biblioteca municipal, és un dels espais probables on s’estaria estudiant col·locar les càmeres, que estarien connectades a la caserna de policia i controlades pels agents. La proposta es podria recollir en els pressupostos de l’any que ve i començar a instal·lar-les en els propers mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics