L’associació blanenca “Acció Solidària Mediterrània” torna d’ajudar els refugiats a Grècia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat es va crear de forma casual a principis de novembre, per aconseguir fons durant les fires de tots Sants en benefici del “Projecte Atenes” en favor dels refugiats i viatjar a Grècia per portar-hi el que havien recollit.

“Acció Solidària Mediterrània” fa una setmana que ha torna del país. Tres membres de l’associació van viatjar a Atenes, però a diferència de la majoria d’entitats, no van centrar la seva ajuda en els camps de refugiats, sinó en edificis ocupats, anomenades squads, on hi viuen persones que fugen de la guerra i el drama de Síria.

Es tracta d’edificis repartits per tot Atenes on hi viuen els refugiats i que són autogestionats per ells mateixos, però també per voluntaris vinguts d’àrreu del món. Aquí no hi entren ni les ONG ni el govern, pel que no reben ni ajudes econòmiques ni humanes.

Així, la tasca de l’entitat blanenca es va centrar en garantir que HI hagi prou fruita i verdura però també donar suport moral i acompanyar-los.

L’associació va ser formada encara no fa un mes, a principis de novembre, per recollir fons en una parada durant el cap de setmana de Tots Sants per invertir-lo en el “Projecte Atenes” impulsat per la jove Marina Serra, de només 21 anys. La voluntària s’hi va traslladar allà  a principis de setembre per un període de 10 dies i s’hi ha acabat quedant per impulsar el projecte.

L’Associació, de recent creació, la composa de moment tres membres però ja hi ha una 10a de persones interessades en formar-ne part i continuaran amb la tasca per consolidar l’associació. Així, el proper 21 de desembre seran també a la fira de Sant Tomàs a Blanes amb una parada solidària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics